Om Ewa

Ewa Klingberg är född 1953 i Öggestorp strax utanför Jönköping. Familjen flyttade en hel del på grund av Ewas fars jobb på olika bankkontor. Tillslut slog sig familjen ner i Värnamo men hade en släktgård i Nässjö kommun som sommarställe.
Efter gymnasieexamen i Värnamo väntade ekonomistudier vid Philip Holmkvists Handelsinstitut i Göteborg. På 1980-talet skolade hon om sig till lärare och läste utbildningen på Lärarhögskolan i Växjö. I slutet på 1990-talet läste Ewa till specialpedagog på Linköpings Universitet.

Ewa Klingbergs genombrott som romanförfattare kom 2015 med Stenhuggarens Dotter som är sjunde delen i serien Släkten, utgiven på förlaget Historiska Media.

2004-2017 skrev Ewa Klingberg över 50 noveller och följetongar till svensk veckopress. Hon medverkade exempelvis i Allers, Allas, Hemmets Veckotidning och Året Runt.
Som frilansande skribent gjorde hon också 50-talet motorartiklar till tidningen Klassiker samt artiklar för tidningen Kattliv. Vidare har hon suttit som expert i tidningen Släkthistoria genom sitt gedigna släkt- och historieintresse.